• linngjestad

  1

  HELLO, BOMBE TRUSLER?

  • Publisert 02.04.2009 klokka 13:50
  • Kategori: Blogg
  fredrik den 2

  (VG Nett) Glemmen videregående skole i Fredrikstad er evakuert på grunn av en konkret trussel på internett. En person skal være pågrepet.

  Etter det VG Nett kjenner til gikk trusselen ut på at mange på skolen skal drepes i løpet av de neste to døgnene. Vedkommende som fremsatte trusselen, truer med en massakre.

  Politiet arbeider nå intensivt med å spore opp vedkommende som står bak internettrusselen.

  Skolen har 1250 elever og 300 ansatte. Skolen er en populær yrkesskole i Fredrikstad. Den ligger langs Rolvsøyveien, hovedveien mellom Fredrikstad og Sarpsborg, bare få hundre meter fra Fredrikstad sentrum. Flere av de evakuerte elevene beveget seg mot sentrum etter evakueringen.

  Evakuert

  Rektor John R. Kristiansen bekrefter til VG Nett at alle elevene evakueres og at skolen også vil holde stengt fredag. Lærere og elever får først vende tilbake etter påskeferien. De fikk heller ikke ta med seg noen gjenstander ut av skolebygget.

  - Vi har besluttet at skolen skal evakueres. Akkurat nå jobber alle med det. Det kommer en pressemelding straks, opplyser operasjonsleder Trond Puck til VG Nett.

  Politiet har rykket ut til skolen bevæpnet med automatvåpen og skuddsikre vester. Østfoldpolitiets innsatsstyrke kom til stedet med fire biler og skal blant annet ha tatt seg opp på taket av skolebygningen.

  Kaos og dramatikk
  Øyenvitner beskriver situasjonen som kaotisk, og evakueringen ble opplevd som dramatisk.

  - Vi ble kastet vekk fra skoleområdet. Vi fikk beskjed om at skole måtte evakueres og at alle måtte dra øyeblikkelig. Vi ble sjokkert og begynte å spørre om hva som skjedde, sier Glemmenelev, Ole-Kristian Bill (19), til VG Nett.

  Han går i første klasse på restaurant - og matfag. Sammen med resten av skolens 1200 elever fikk han beskjed av politiet om å forlate skoleområdet umiddelbart - uten å stille flere spørsmål.

  - Det var et merkelig syn. Alle marsjerte i vei på likt, sier 19-åringen. Han forteller at mange av ungdommene lurer på hva som skjer og at det verserer mange rykter blant elevene.

  Politiet ble varslet om trusselen klokken 11.32 og valgte å rykke ut med alt tilgjengelig mannskap. Samtidig som politiet var klare til å aksjonere, ble det bestemt at skolen skulle evakueres.

  - Vi fikk beskjed litt over halv to av en stressa lærer som ga oss beskjed om å evakuere. Han visste ikke hva som skjedde eller hvorfor. Det eneste vi fikk vite var at vi måtte komme oss ut med en gang, forteller Jørgen Upsaker til VG Nett.

  De fikk ikke tid til å ta med seg annet enn det de hadde i hendene.

  - Det er flere som har lommebøker og pc-er liggende igjen inne på skolen, sier Upsaker.

  Drepte 16
  Trusselen mot Fredrikstad-skolen kommerbare tre ukeretter at en person drepte 16 mennesker ved en skole i den tyske byen Winnenden. Gjerningsmannen var en tidligere elev ved skolen. Etter en langvarig politijakt ble gjerningsmannen til slutt innhentet av politiet. Han døde senere av skuddskader.

  Én kommentar

  Thea

  02.04.2009 kl.14:18

  det var skummelt! mitt i matte timen kom det en man og sa at vi måtte komme oss ut og ikke komme tilbake i morgen. Vi fikk ikke beskjed om hva som skjedde bare beskjed om å komme oss ut. Skikkelig skummelt!

  Skriv en ny kommentar

  hits